Mezei Festés

Kistesó-nagytesó-fekete-fehér-igen! nem?

Audi Q5  öt elem...Bézs gyöngyház...

Cadillac Deville 2000

Egy klasszikus amerikai autó festése minden fényezőnek kihívás.A maga 6 méter körüli hosszával egy normál fenyezőkabinba épphogy vagy egyáltalán nem fér be.Magam szakmám során 5 ilyen gyönyörű gépet festettem,többnyire másodmagammal.

Ezt a szépséget egyedül kellett megoldanom.Az óriási felületek fújása mindíg nehezebb,ügyelni kell mindenre.(felhősség,sávosság,fedőképesség)Homogénnek kell lennie mindennek(bázis szín miatt,lakk struktúrája miatt)Mivel már egy ilyen idős autót többször javítottak, oldalanként,elől és hátul is más a színe.Ezt a problémát is orvosolnunk kell.

A felületi egyenetlenségek(törés,horpadás,jégverés,repedezettség)további nehezítések.Vannak részfolyamatok amikor úgy tűnik semmi sem lesz az egészből...
Aztán kezd alakulni.Persze egy sötét bézst tisztelni kell.Bárkit megtréfál ha nem figyel akár egy pillanatra.

Aztán ha összeáll minden,már csak le kell szösszenteni... Robi barátom szerint le kell locsolni.El is keresztelt locsolókának.Na neki is le kellett locsolnom pár év alatt 4-5  Amerikait a nagyobbakból...

És kész.

X6  2019 háromrétegű Fehér Gyöngy

VW Beatlee

Punto küszöb,csere utáni festése

Volvo S80 előtte és utána...

 Helyén és leszedve..

Coupe lépésről lépésre


Mezei festés-Ami nem igényel átlagon felüli odafigyelést és nem jelent különösebb kockázatot. 

gondolnánk...

De...Ha valami hiba becsúszik,az csak újrafújással javítható.Ekkor már elúszik a haszon és az elsőnél nagyobb felület szükségeltetik a javításhoz.Plusz még 5-6 újabb hibalehetőség adódik.

Az 5-6-ból is esélyes valamelyik ,ettől sokaknak elmegy a kedve a szakmától is főleg ha sűrűbben beüt valami...Ekkorra hajunk kihull,ha nincs akkor már megtörtént régebben.

Ilyenkor hagyjuk az egészet.Aludjunk rá egyet.Kérdezzünk meg valaki mást is mit tenne,hátha több szem...aztán másnap ugorjunk neki újra .

H Coupee

Audi A8.

AZ A8 története a következő.Józsi volt osztálytársam szert tett erre a szépségre.A két lököst kellett volna lefestenem.Mondtam neki hogy ledurrantom,de kicsit majd elüt a szín.De ne aggódjon a gyári is kicsit másabb.Mire Ő "les----rom hogy a gyárban hogy  tolják el,de Ő allergiás a színeltérésre.Azért hozza hozzám az ország másik végéből,mert azt akarja hogy legyen ugyanolyan!"OK mondtam.Meg tudom csinálni de az sokba lesz.Bele kell fujnom mind a 4 sárvédőbe! Mire Ő nem érdekel,de legyen tökéletes a szín,különben nem fizetek....

szóval ennyi a történet...na és persze örömmel fizetett.

Merci B

Szép kasznis meló után jó dolgozni...

Kitt minimálisra véknyítva...

Így állja az idők sarát...

Sirocco

Itt add meg az alcímet

Fekete

Van néhány szín ami problémásabb,mind más miatt.Ilyen pl. a fekete...